Drammens BK

Seiltur med SS Svanen

Seiltur med SS Svanen
Redningsselskapet og Drammens Ballklubb har i samarbeid etablert Kameratgården - RS Ung lokallag i Drammen. Med dette initiativet søker vi ungdommer i Nedre Buskerud fra 13 år og oppover. Aktivitetene varierer fra kurs og opplæring som båtfører- og VHF kurs til allsidige, maritime aktiviteter som seiling, føring av motorbåt, dykking, fisking, padling med mer.
Medlemmer i Ung-lag over hele landet er instruktører på sommerkoler for barn mellom 9 og 13 år. Flere steder arrangerer de Eliaskjøring for de minste barna og holder sjøvettkurs. Som Redningsselskapets representanter på messer bidrar de med synliggjøring, informasjon og medlemsverving.
I sommer arrangeres en seilas for ungdom (fra 13 år) med SS Svanen i sommer. 100 år gamle SS Svanen er et norsk skipsfartsklenodium, fredet av Riksantikvaren og tilknyttet Norsk Maritim Museum på Bygdøy. Fartøyet har seilt 50 år med frakt og like mange år med ungdom for å gi de en maritim opplevelse.  Tilbudet er ment for ungdom i Buskerud, Drammen og omegn.
Seilasen går i Oslofjorden. Ungdommene vil ta livredningsprøven i løpet av seilasen og instruert i sjøsikkerhet og trygg ferdsel på sjøen ved siden av mye moro og maritime sommeropplevelser. Redningsselskapet har samarbeidet med SS Svanen i flere år, og hundrevis av ungdommer har fått gleden av å stifte bekjentskap med den gamle seilskuta, sovet i hengekøye til duften av tauverk og tjære,  klatret i mast, stått til rors og kanskje tatt båtførereksamen.
 
Tilbudet er gratis. Dette er et sosialt tilbud og vi forbeholder oss retten til å prioritere deltagere med særskilte behov. God seilas.
For mer info , kontakt Odd A Amundsen : 91555635


Drammens Ballklubb
Gamborgs vei 5, 3022 Drammen
post@dbk.no

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift